Hoeveel kans op zwangerschap?

Gemiddeld bedraagt de zwangerschapskans ongeveer 15% per cyclus. Een goede eicel heeft in goede omstandigheden zo’n 70% kans om bevrucht te raken. Eenmaal bevrucht heeft de eicel opnieuw zo’n 70% kans om voldoende verder te ontwikkelen zodat een innesteling mogelijk wordt. Toch redt daarbij slechts 1 op 3 embryo’s het tot een vaststelbare zwangerschap. Dat toont aan dat er een streng filtersysteem aan het werk is: de natuurlijke selectie. Dit filtersysteem blijft in mindere en wisselende mate actief gedurende de volledige zwangerschap.

Per cyclus is de mens zowat een van de minst vruchtbare soorten op deze planeet. Van alle koppels die regelmatig seksueel contact hebben en van wie de vrouw een normale cyclus heeft, is  70%  binnen een half jaar zwanger en ruim 80% na een jaar. Het tweede jaar worden er nog 10% zwanger. 100% kans op zwangerschap kan nooit gegarandeerd worden.

"Mijn kinderen gaan zeker sporten. Gezond én goed voor hun ontwikkeling."

Blijf op de Hoogte

Vind je deze website interessant en wil je graag op de hoogte gehouden worden van een mogelijk vervolg, laat dan hier je emailadres achter:

 
 
logo