Vrijen dat het een lust is

Voldoende vrijen is uiteraard een voorwaarde als je zwanger wil worden.  Zeker naarmate de eisprong van de vrouw nadert, is het belangrijk om met kortere tussenpozen te vrijen.

Of het zinvol is voor mannen om zich vooraf te onthouden en te ‘sparen’ voor optimaal sperma, staat ter discussie. Bij zeer vruchtbare mannen blijkt inderdaad dat hun zaad optimaal is nadat ze een aantal dagen –gemiddeld 4 tot 7– geen zaadlozing hebben gehad. Bij minder vruchtbare mannen lijkt vaker vrijen juist beter te zijn. Vaker vrijen helpt hen de zaadproductie op peil te houden.

Ook de kracht van de ejaculatie speelt een rol. Een stevige vrijpartij en een goed orgasme komen de bevruchtingskansen ten goede. Net daarom is het belangrijk om niet ‘louter functioneel’ te vrijen, maar altijd aandacht te hebben voor het plezier.

Vrijen jullie alleen ‘op het juiste moment’, omdat het moet, zelfs als jullie geen zin hebben, dan kan dit op termijn een negatieve invloed hebben op jullie seksleven.

"Toen mijn vader mijn leeftijd had, was ik al geboren"

Blijf op de Hoogte

Vind je deze website interessant en wil je graag op de hoogte gehouden worden van een mogelijk vervolg, laat dan hier je emailadres achter:

 
 
logo